Lesvormen


Peuterdans 2-4 jaar
We beginnen op woensdagmorgen al vroeg met een leuke Peuterdansles voor kinderen én papa’s of mama’s van 2-4 jaar.

Peuters Dansen is geen gewone dansles waar dansjes of bewegingen worden aangeleerd. Bewegen doet de peuter al spontaan in het dansen, klappen en zingen tijdens het spel. De nadruk tijdens Peuters Dansen ligt daarom op de spontane creatieve uitingen van de peuter.

Wat is er nu leuker dan samen peuterdansdansen en bewegen?  Kom je ook snel kijken bij ons?

Klassiek ballet 4-8 jaar
De kinderen van 4-8 jaar leren van alles muzikaliteit, coördinatie, ruimtegevoel en lenigheid. Ook werken de leerling aan hun houding en voelen ze zich al echte ballerina’s. Spelenderwijze maken de kinderen kennis met nieuwe passen en beginnende ballettechniek. Daarbij speelt hun eigen fantasie en creativiteit een grote rol tijdens de les.

Kids Dans Mix 4-6 jaar
Voor alle kinderen die van dansen en bewegen houden is de Kids Dans Mix een leuke les om kennis te maken met dans. Er komen niet alleen verschillende dansstijlen en muziek soorten aanbod, maar de kinderen leren ook alles over ritmiek, vrij dansen en dansexpressie. Ze maken eigen dansjes en doen leuke spelletjes op muziek.

Klassiek ballet
De basis voor alle verder dansontwikkelingen is het klassiek ballet. Met de leerlingen wordt gewerkt aan het verfijnen van de beweging, coördinatie, dans-gevoel en een betere beheersing van het lichaam. Door het stimuleren van een goede mentaliteit is klassiek ballet, esthetisch gezien, als dansvak de mooiste uitdaging.

Tijdens de lessen is er veel aandacht voor presentatie en choreografieën en leren ze bekende stukken  uit balletvoorstellingen zoals; De Notenkraker, Het Zwanenmeer, Giselle, Doornroosje.

Om je vrij te leren voelen op het podium en je danskunsten te kunnen laten zien organiseren wij regelmatig voorstellingen en presentaties.

Spitzen
Op spitzen leren dansen is een hele stap voor elke ballerina. Het is belangrijk om dit rustig aan op te bouwen. Te beginnen bij  oefeningen aan de barre om de spieren van voeten en enkels sterk te maken. Naar mate de leerling zich zeker voelt, kan met 1 hand aan de barre en vervolgens geheel in het midden op de spitzen gedanst worden.

Modern/ Jazz 9-12 jaar
Als mooie aanvulling op de klassieke lessen geef ik op woensdag middag van 14.30-15.00 een Modern/ Jazz les. Deze les is los, bewegelijk en expressief. De dynamische les leert dansers los te laten en vrij te bewegen in de ruimte binnen de kaders van het samenwerken met de groep.