Dans op school


Met het project; ‘Dans op school’ willen wij dans voor alle leerlingen in het basisonderwijs toegankelijk maken. Bij dans wordt al snel gedacht aan ballet of streetdance. Echter, door verschillende dansvormen te combineren en te koppelen aan projecten, leuke muziek en inbreng van de leerlingen, wordt dans een ‘tool’ dat in te zetten is bij lessen.

Tijdens ‘Dans op school’ komen er verschillende leuke en verrassende aspecten aanbod. Zoals;
– Expressie
– Presentatie
– Samenwerking
– Improvisatie
– Techniek
– Muzikaliteit
– En veel dansplezier

De lessen zijn erop gericht om leerlingen bewust te maken van spieren en wat je hiermee kunt. Ze ervaren wat ritmes in muziek doen en ontdekken wellicht onbekende kwaliteiten bij zichzelf.

Wanneer ‘Dans op school’?
De lessen kunnen zowel tijdens schooluren, gymlessen of buitenschoolseacitiviteiten worden ingezet. Maar ook kunt u denken aan activiteiten tijdens sportdagen of ondersteuning bij de choreografieën van de musical voor groep 8. Een open ruimte waar kinderen zich vrij in kunnen bewegen is voldoende om de lessen te geven.

Dus vindt u het leuk om dans in te zetten als leerinstrument voor uw leerlingen. Neemt u dan gerust contact op dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.